Om Ofelia Gårdbutik

Ofelia Gaardbutik

Om gården:

Et stykke tilbagetrukket fra Middelfartvej ligger “St. Langebjerg”, der oprindeligt var en af egnens større gårde, og kan føres tilbage til 1880’erne. Gården er smukt beliggende med udsigt over de omkringliggende marker og med nåle- og bøgeskov, der støder direkte op til haven. Ejendommens beliggendhed og “sjæl” var noget af det, vi faldt for i maj måned år 2000.

Tidligere var gården 3-længet og med et noget større jordtilliggende, men tilbage i dag er der 2 længer, stuehuset fra 1905 og omkring 10 hektar jord, hvoraf en del er fredsskov.

Den forrige ejer købte gården i 1971 og drev virksomhed indenfor byggebranchen herfra. Butikken er placeret i hans tidligere tegnestue/kontor, og rum-inddelingen er som dengang.

Ofelia Gaardbutik

St. Langebjerg

Om os:

Martin er uddannet landmand og arbejder til daglig på en foderstof og driver også vores jordstykker med plante- og kartoffelavl.

Jeg er uddannet social- og sundhedsassistent og arbejder på sygehus. En mange-årig interesse for brugskunst samt produktion af gips-figurer var idégrundlaget for at starte gårdbutikken op.

En af vores fælles interesser er vores 4 Labradorhunde i alderen fra 1 år til 8 år. Mikki, Sille, Gaja og Silva. De to sidstnævnte er fra Mikki og Silles 2 hvalpekuld fra henholdsvis 2012 og 2015.

Om gårdbutikken:

Gårdbutikken åbnede i 2002 primært med brugskunst, og i 2004 udvidede vi med møbelsalg og boligindretning. Butikken er indrettet i en af de gamle længer med møbelafdelingen i den gamle hestestald. Hø-hække, spiltove, brosten og de hvælvede lofter er bevaret og i føl-boksen er der lagt trægulv af Douglas-gran af “egen avl” fra skoven.

Koncept:

Ideen og målet med butikken er at forsøge at give kunderne en anderledes oplevelse, som skal bestå dels af en god, personlig service, et udvalg af unikke produkter samt en oplevelse af hyggelig atmosfære og mulighed for naturoplevelser på ejendommen.

Vi valgte i flere år at sammensætte vores udstilling med kvalitetsmøbler primært i fyr- og egetræ fra udvalgte danske leverandører, men møbelbranchen har været svær for mange, så da nogle af vores ellers gode danske leverandører gik konkurs, valgte vi de efterfølgende år mest at fokusere på dansk-producerede sækkestole til børn og voksne.

Et andet populært produkt er mjød, der produceres på nordens største mjød-fabrik, Dansk Mjød, der ligger i Billund.

“ De gamle guders drik.”

Mjød er ikke øl!, men kan beskrives som en “honning-vin”, i smag efter en blanding af portvin og sherry. Hovedingrediensen er honning, der koges sammen med vand og evt. krydderier og sættes til gæring i 3 uger. Efter 6 måneders lagring er mjøden færdig som et naturprodukt uden tilsætningsstoffer.

Mjød kan bruges 24 timer i døgnet…

forside_flasker

Fra 2013

– valgte vi at omstrukturere i butikken samt investerede i vores web-shop året efter. Vi har bibeholdt en del af de bedst sælgende produkter i gårdbutikken, men har ellers primært fokus på vores sortiment af hundefoder, udstyr såsom seler, liner og halsbånd, aktiveringslegetøj, godbidder til træning, diverse tyggeben samt naturlige snacks.

Dette går fint i tråd med, at vi også har træningsplads for hunde på stedet, som der kan læses mere om på:

etgodthundeliv.dk

logo2

God fornøjelse fra Ofelia Gårdbutik,

Martin & Ulla.