Nye kartofler

kartoffel 1

Salg af nye kartofler!

Vi har salg af nye, fynske kartofler (Folva) af egen avl fra vores bod på gårdspladsen/ St. Langebjerg.

Kartoflen er en af verdens vigtigste afgrøder, og på verdensplan er høsten af kartofler lige så stor som høsten af ris og majs.

Kartoflen stammer fra Sydamerika, hvor den har været dyrket i mere end 3000 år. Den kom dog først til Danmark fra England og Irland i løbet af 1600-tallet.

Kartofler er en sund og herlig grøntsag, rig på mineraler, vitaminer og fibre og er lige så nemme at tilberede, som mange andre grøntsager.

Vi dyrker "Folva-kartofler", som er en middel-tidlig-gulkødet kartoffel, der er ret kogefast. Den har en fin kartoffelsmag, som klæder en middagsret uden at overtage helhedsindtrykket.

Gode koge-råd.

Nye, friskopgravede "Folva"-kartofler er meget lette at få gjort rene. De kan skrabes med en kniv eller skrubbes let i en spand vand med en børste. De nye kartofler koges i ca. 15 min., og når kartoffelvandet er i kog, tilsættes 1-2 tsk. salt, hvilket fremhæver den gode kartoffelsmag. Der kan også tilsættes et par blade løvstikke eller dild i kartoffelvandet, der også giver en fin mag til kartoflerne.

Skal du have fest, kan der bestilles større mængder ved at kontakte os på tlf. 65 96 80 90.

kartoffel 5Uhmm....

Se også "Skrub' a" - handsken..